روابط دوستانه ایران و تایلند بیش از ۴۰۰ سال قدمت دارد و افزایش هرچه بیشتر همکاری ها به ویژه در حوزه های فرهنگی و دانشگاهی می تواند موجب ارتقاء روابط دو کشور شود.
روابط دیرینه ایران و تایلند با حضور «شیخ احمد قمی» بازرگان و روحانی ایرانی، در آیوتایا، پایتخت پیشین تایلند، بیش از پیش گسترش یافت.
شیخ احمد در سال ۱۶۰۵ به شهر آیوتایا مهاجرت کرد و پس از مدتی توانست در سایه مدیریت و درایت خود به یکی از مقامات عالیرتبه در دربار پادشاه تبدیل شود. او در دوران سلطنت شش پادشاه در آیوتایا خدمت کرد و به دلیل اعتماد آنان، مقام های مختلف از جمله نخست وزیری را بر عهده داشت.
شیخ احمد همچنین از طرف پادشاه به عنوان اولین شیخالاسلام تایلند منصوب شد و وظیفه رهبری و رسیدگی به امور مسلمانان را بر عهده گرفت.
در دوره شیخ احمد، درباریان و آداب و رسوم آنان تحت تاثیر ایرانیان قرار گرفتند. پادشاهان سیام در لباس پوشیدن، غذا خوردن و سبک های معماری از فرهنگ ایرانی تاثیر پذیرفتند و به طور مرتب با ایرانیان دیدار می کردند.
شیخ احمد با یکی از زنان خاندان سلطنتنی آیوتایا ازدواج کرد که ثمره این ازدواج، دو پسر و یک دختر بود. امروزه نوادگان او، دو خاندان معروف تایلندی به نام های احمد چولا و بونناگ را تشکیل می دهند.
شیخ احمد در سال ۱۶۳۱ میلادی در سن ۸۸ سالگی درگذشت. آرامگاه او که به معماری ایرانی-اسلامی مزین شده است در دانشکده تربیت معلم آیوتایا در ۸۰ کیلومتری بانکوک قرار دارد.
9 مارس, 2024
0 Comments
1 category
Category: مطالب